Lamel paneler til det private hjem

 

I nybyg og renovering af vores private hjem har lamelpanelerne vundet indpas som beklædning af loft og vægge eller til mindre projekter som en sengegavl. Lamelpanelerne giver et naturligt og varmt udtryk i hjem, der ellers er præget af hvide nuancer. 

Hos Vesterby producerer og leverer vi også lamelpaneler med dokumenteret brandklassificering godkendt til brandklassen D-s1,d2. 

Gældende bygningsreglement stiller krav til, at loft- og vægkonstruktioner i enfamiliehuse, rækkehuse og sommerhuse mindst er brandklasse D-s2,d2 (klasse 2). Brandklassen indikerer, hvor brandhæmmende panelet skal fungere ift. flammespredning, røgudvikling og nedfald. Forhold, der ikke er ligegyldige, skulle uheldet være ude.

Man skal derfor som forbruger være opmærksom og kritisk, når man begiver sig ud blandt de mange producenter og leverandører af det populære lamelpanel.
Hvis en producent eller leverandør ikke selv skriver noget om brandklassen, bør man som forbruger undersøge dette, før man blindt og godtroende køber og monterer et panel, der efter al sandsynlighed ikke overholder brandklassen i gældende Bygningsreglement. 


Vi har leveret lamel paneler, der lever op til Bygningsreglementets krav, til flere private projekter, som kan ses under "Inspiration".
Vi kan også levere til dit projekt.

Branddatablad for delvis brandklasse - lamelpanel med akustikdug (PDF)