Historien bag Vesterby

I en mindre by, Tistrup, i Vestjylland ligger vores fabrik Vesterby Træteknik A/S.

Herfra står Vesterby for en produktion, som kendetegnes ved fleksibilitet, udvikling, leveringssikkerhed og ensartethed fra produktion til produktion.

Vesterby Træteknik A/S har rødder tilbage til 1963 med skiftende fokus på mange områder inden for træindustrien.

I 1970’erne hed firmaet Vesterby Paneler. På det tidspunkt var træ et moderne og populært element i indretningen. Således kan tankerne ledes hen på 70’er hjem med trælofte samt træpaneler fra gulv til loft, der på grund af de varme træsorter mindede om en efterårsskov.

Vesterby Paneler var leverandør af dette.

I dag har panelet af træ fået en renæssance som et tidløst element til indretning i private hjem, arbejdspladser samt offentlige bygninger.

I dag stilles der krav til kvalitet, akustik, design og brandsikkerhed. Vesterby er leverandør af paneler, der lever op til disse krav.

Vesterby har i dag specialiseret sig i forskelligartede paneler:

  • Lamel paneler
  • Perforerede paneler
  • Massive paneler

Til fælles har disse paneler, at de hos Vesterby kan leveres med en godkendt brandklasse.

Efter flere års intenst og engageret arbejde med brandklassificering har vi udviklet Vesterby FireStop. Et panel med Vesterby FireStop er fra inderst til yderst brandtestet og godkendt med brandklasse B-s1,d0. Vi udbyder den brandgodkendte Vesterby FireStop løsning på vores lamel paneler, perforerede paneler og massive paneler.

Lamel panelet samt det perforerede panel er udover at være brandhæmmende også akustikforbedrende for rummet.